De előtte, jó ha tudjátok, hogy higgadtan kell nekiállni az egésznek, s nem jó, ha mások zavarnak a sütés-főzésben. Attól sem kell elkeseredni, ha a tészta nem lesz olyan szép, jól kinéző, ahogyan azt mi szeretnénk... A legvége akkor is mesés lesz.
A torta elkészítése a tálalásig nagyjából 1órát, maximum (nagyon maximum) 1,5 órát vesz igénybe. Sajnos azonban nekem 4,5 órába telt elkészíteni. No nem azért, mert annyira béna voltam, hanem szimplán azért, mert 1: soha ne akarjatok wokk-os tepsibe (teflonos wokk formájú) tepsibe sütni, mert megrongáljátok a teflonbevonatot, a palacsinta kicsi és tömör lesz, vagy épp túl nagy és leragad meg kiszárad hamar. 2: alaposan nézzétek meg, mi az, amit vennetek kell a boltba, nehogy úgy járjatok mint én, s 2x rohanjatok vissza 1-1 dologért. 3: lazán átírhatjátok a receptet a saját ízlésetek szerint. Én is így tettem! (Minden profi szakács így kezni hihi :D )
No, akkor.
U.i: én a sajátomhoz 2 adag palacsintatésztát gyártottam, mert palacsintasütő híján máshogy jött ki a lépés, plusz nem kell megijedni, ha túl soknak találjátok a csokimennyiséget. Nem lesz édes nagyon a végeredmény. Épp annyira, amennyire kell!
Ráadásként csokiöntettel leönthetitek a tetejét!
Csokoládés-mascarpones palacsintatorta
Hozzávalók a palacsintához:
kb 40dkg liszt, 7dl tej, 3db tojás, 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor (én emellett cukrozottat is beletettem, mert abból több volt, de a cukrozatlan jobb), csipet só, 1 evőkanál barnacukor, kb fél dl szódavíz, ha túl sűrű lenne a tészta
Hozzávalók a csokoládékrémhez:
250 gramm mascarpone, 10dkg magas kakaótartalmú 60-70%-os keserű csokoládé (én a receptemhez 20dkg csokit használtam, melyből 10dkg főzőcsoki, ismertebb nevén fondante volt, 10dkg pedig 75%-os csoki), 2dl tejszín habbá verve, 3 evőkanál porcukor (én ennek hiányában sima barnacukrot szanáltam), kb 1 evőkanál vaj
Elkészítés:
csokis palacsinta csokisziruppal |
Ha kész, fél órát pihentetjük a tésztát, míg ez idő alatt elkészítjük a híres csokikrémet. Vízgőz felett egy tálban felolvasztjuk a már apróra tört csokoládét a vajjal együtt. Én egy kupaknyi vizet beletettem, hogy ne ragadjon le hamar a csokim, no meg egy csöpp olívaolajat is. A már folyós csokoládét az edénnyel együtt levesszük a tűzhelyről, s hozzákeverjük a mascarponét, a porcukrot s a felvert tejszínt. Jól elkeverjük. A krémet nagyjából fél órára hűtőbe tesszük, míg a palikat kisütjük.
Megvárjuk, míg a palacsinták kihűlnek, majd megépítjük a tortánkat. Legalulra palacsintát teszünk, majd bevonjuk egy réteg krémmel. Jobb, ha a hűtőből kivéve a krémet egy picit megmelegítjük a tűzön, hogy folyósabb, könnyebben kenhető legyen. Majd palacsintát, s újból krémet teszünk rá. a legtetejére krémet teszünk ,s az egészet bevonjuk megszórjuk kakaóporral. Tálalás és fogyasztás előtt még fél órára hűtőbe tesszük, de nem igényel hideget.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése