2012. március 19., hétfő

Fiesta, sangria, fuente, sol...

És még sorolhatnám azokat a spanyol kifejezéseket, amiket megtanultam a hétvégén...
Mindezt persze azért, mert egy csodálatos és hosszadalmas szombati piknikes -sütögetős- sütkérezős napot tartottunk egy tetőtéri teraszon, amolyan olaszosan, spanyolokkal.
Igen, igen, spanyolokkal. No azért volt ott olasz is, albán is (aki modell, s félig calabriából származik, és egója az van, agya viszont nem sok), kubai és persze cseh is.
De a többség tényleg spanyol volt.




Hogy is kezdődött?
Hát egyszerűen csak elterveztük, ha már egész héten 20 fokos napsütéses idő volt, s a hétvégére is jó időt mondtak, miért ne használnánk ki és napoznánk és csapnánk egy kis grillezős délutánt?
Gondoltuk mi. Az időjárás azonban nem akart nekünk kedvezni... Nem sok napban volt részünk, ráadásul a technikai és kommunikációs eszközök is apránként romlottak el aznap. a telefonok nem működtek, a wifi-t a tetőtéren nem találtuk, a sütő elromlott, a mosógép is... 
Na de a lényeg, hogy mindenki hozott finom kajácskákat, amit megettünk, megkóstoltunk egy-két hazai (mármint spanyol honi) különlegességet, valamint megtanultam finom sangriát készíteni. Nem nagy ördöngösség, csak  a megfelelő arányokat kell eltalálni.
Összességében tehát nagyon jól sikeredett délután volt, és tényleg elsajátítottam egy-két spanyol kifejezést, s a beszélgetések fele annak ellenére, hogy spanyolul zajlott, a másik fele meg ugyebár olaszul, nem volt nagyon nehéz feladat számomra. Ha nem is értettem meg minden egyes szót, mondatot kristálytisztán, a kifejezések, és a konteksztus, valamint összességében az, amiről szó volt, azt megértettem. És ez volt számomra a lényeg. No meg persze hozzá is szóltam.
Aztán délután az egyik spanyol csajszi, akivel nagyon jól egymásra találtunk, gondolt egyet, s azt mondta, menjünk el este Bolognába mert valami Erasmus-os és St. Patrik napi ünnepség lesz.

Végülis miért ne? Gondolta mindenki!
Fogtuk magunkat, és 2 óra alatt összekészültünk. Nálam találkoztunk, sütöttünk pizzát amit itt megettünk, majd 22.47-es vonattal elindultunk Bolognába.

Nagyon szép, exkluzív és jó helynek bizonyult a diszkó, ahová mentünk, bár tény, hogy a buliba csak fél 2 körül értünk be... :)
előtte jó pár kitérőt tettünk, no meg ahogy az otthon is lenni szokott, mindenki összegyűlt a "közös téren", ahol bandázni is szoktak az emberek napközben...

A buli jó volt, olyannyira, hogy reggel 6-7 felé értünk haza. Persze, korábban nem is tudtunk volna, mert ugyebár mint Pest-Vác-Kismaros útvonal esetében is, a vonatok éjszaka és hajnalba nem járnak... a legelső 5-6körül indul.
Annak ellenére azért, hogy a nap nem sütött, s még most sem vagyok csokibarna, azt mondom igen csak megéri a "Carpe diem" kifejezést használni, s élni is vele. Annál nincs is jobb, mint egy előre nem tervezett összejövetel! Sőt, minél jobban akarsz,s  tervezel valamit, annál nagyobb az esélye, hogy balul vagy épp sehogy sem sikerül!
a tökéletes útbaigazítás!
U.I.: Minden filmrajongó, s unatkozó, s érdeklődő ismerősömnek ajánlom figyelmébe az OLD BOY nevezetű film megnézését. Ugyan japán rendezésű, ott játszódó, ottani színészgárdával felépülő film, de mély nyomot hagy az emberben, s a rendező egy kisebb fajta KUBRICK - filmet hozott össze. Tényleg jó film! Lenyűgöző, elborzasztó, s elgondolkodtató...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése